Djur och natur. Umgänge med djur är en naturlig del i verksamheten samt individuell utveckling med hjälp av olika aktiviteter enligt egna önskemål.

Varje tisdag harHagaGöstorp stalldag. Då åker de som är intresserade med till ett stall i närheten. Där får man klappa och rykta hästar och hjälpa till med sysslor i stallet och de som vill får rida.

Stora ytor och lugn nära naturen är det som präglar Göstorpsgården. Utanför de stora parkytor som omger huvudbyggnaden ligger ett litet inhägnat skogsområde med friströvande får. Djur och natur är en del av boendet här. På gården får den boende hjälpa till med smådjurshållning, där bor två hönor med tupp, tre kaniner, en katt, varierat antal får och ibland hälsar hundar på. Det är tillåtet för de boende att inom rimliga gränser ha husdjur.

Promenader blir ofta förlagda utmed havet eller på den natursköna vandringsled som Skåneleden utgör.

“I anexet flyttar en kvinna i femtioårsåldern in. Det blir hennes första egna boende någonsin i livet. Tidigare har hon bott i rum i korridor, men hon behöver mer plats för att barn och barnbarn ska kunna hälsa på. Hon är nervös för hur det ska gå, men med mycket uppbackning under övergångsperiod kommer hon att klara det!”

Haga Göstorp Psykiatri
Tel 0431-78170 Hagagården, Hagagatan 24, 269 35 Båstad Göstorpsgården, 312 92 Laholm E-post info@hagagostorp.se